Het verschil tussen een slaapbank en een opklapbed - Easy Living
Icon Aanbod
Ruim aanbod in onze showroom
Icon Advies
Vakkundig advies
Icon Bezorging Wit X2
Gratis bezorgd & gemonteerd in heel NL excl. de Wadden
Talen

SPECIAALZAAK IN SLAAPBANKEN & BEDKASTEN

Het verschil tussen een slaapbank en een opklapbed

Bent u op zoek naar een ruimtebesparende oplossing voor uw logeerkamer of kleine studio? Dan raden wij uiteraard een slaapbank of een opklapbed aan, maar wat is nou de juiste keuze? Is er eigenlijk wel een juiste keuze of zijn ze allebei praktisch voor elke ruimte? Wij vertellen je graag wat meer over de verschillen (of misschien wel de gelijkenissen) van deze producten. 

Wat is precies een slaapbank?

Laten we allereerst beginnen met de eigenschappen van een slaapbank. Wat is een slaapbank eigenlijk precies? Een slaapbank heeft eigenlijk alle normale eigenschappen die een gewone bank ook heeft. Dus simpelweg; u kunt er op zitten. Echter heeft een slaapbank natuurlijk nog een extra functie; het kan ook een bed worden. Het ligt aan het mechaniek van de slaapbank welke handeling u hiervoor moet uitvoeren. De slaapbanken van Easy Living werken allemaal heel gemakkelijk. Een slaapbank plaatst u over het algemeen in de ruimte en wordt niet echt meer verplaatst. Het ruimtebesparende onderdeel is dat u in een keer een bed én een bank heeft. Dit is natuurlijk iets anders dan bij een opklapbed. Laten we dus ook even kijken naar de eigenschappen van een opklapbed.

Opklapbed cubed

Wat is precies een opklapbed?

Een opklapbed is in de meest simpele uitleg een bed dat je op kunt klappen. Het opklappen gaat naar de muur toe. Dit kan op twee manieren. Het bed klapt tegen de muur aan of het bed verdwijnt vervolgens in een mooie ombouw, zodat je eigenlijk een kast ziet en geen bed meer. Hier heb je eigenlijk gelijk al de ruimtebesparende oplossing van een opklapbed. Zodra het bed opgeklapt is, heb je ruimte voor andere meubels of spullen. Het bed is namelijk verplaatst naar de muur. Je mist echter wel een bank, dus een extra zitplaats.

Een opklapbed kan horizontaal op verticaal worden opgeklapt. Het ligt aan de ruimte welke optie voor u het handigst is. Wilt u daar wat meer informatie over? Lees dan ook onze blog: "Opklapbed kopen, waar moet ik op letten?".

Waarom kies ik voor een slaapbank?

Het verschil is dus op zich wel duidelijk, maar wanneer moet u gaan voor een slaapbank? Als u het prettig vindt dat er naast de bedfunctie ook een mogelijkheid is in die ruimte om te gaan zitten, is de slaapbank een goede keuze. U krijgt namelijk twee functies in één. Het meubel is zowel geschikt om op te zitten als op te slapen, dus het is een ideale ruimtewinnaar. Hou er echter wel rekening mee dat een slaapbank vaak wel een diepte heeft tussen de 90 – 105 cm. gemiddeld. Dit is dus wat dieper dan een gewone bank.

Een ander voordeel is dat een slaapbank vaak een iets 'gezelligere' optie is dan een opklapbed. Er staat namelijk een gezellige gestoffeerde bank i.p.v. een kastmeubel.

Het Verschil Tussen Een Slaapbank En Een Opklapbed

Waarom kies ik voor een opklapbed?

Dan is er natuurlijk ook de optie voor het opklapbed. Als u in de gewenste ruimte toch niet gaat zitten, is een opklapbed vaak een slimmere keuze. In ingeklapte toestand is een opklapbed namelijk een minder diep meubel. Een andere reden om een opklapbed te kiezen, kan zijn dat u graag ook opbergruimte wilt creëren. Naast het opklapbed kunnen namelijk opbergkasten worden geleverd die in dezelfde stijl worden uitgevoerd als uw opklapbed. Zo kunt u een mooie muur creëren met een bed en opbergruimte in één.

Ik denk dat een opklapbed beter ligt dan een slaapbank, klopt dat?

Dan zijn er ook nog een aantal vooroordelen over een opklapbed en een slaapbank. We krijgen vaak de vraag of een slaapbank en opklapbed net zo lekker liggen. Is een opklapbed niet beter, omdat je daar alleen op slaapt? Is een slaapbank minder goed, omdat je daar overdag op zit? We kunnen hier heel kort over zijn; een slaapbank hoeft niet onder te doen qua ligcomfort voor een opklapbed. Het is dan alleen wel belangrijk dat u een slaapbank kiest die een hoge kwaliteit matras en mechaniek heeft. Kijk hiervoor naar onze slaapbanken met een royal mechaniek.

Een opklapbed met bank

Wilt u helemaal niet kiezen tussen één van de twee, dan is wellicht het opklapbed met bank functie de meest ideale keuze. U moet zich voorstellen dat voor het opklapbed een bankje staat. Overdag kunt u dus het opklapbed opklappen en dan heeft u de bank tot uw beschikking. Als u ’s avonds wilt slapen dat is het mogelijk om het opklapbed over het bankje heen uit te klappen. Klinkt dat niet ideaal?

Aangezien het bankje voor het opklapbed staat, moet u er wel rekening mee houden dat het meubel wat dieper is dan de meeste banken en opklapbedden. Denk daarbij aan een diepte van ongeveer 120 cm. Kijk voor deze oplossingen eens naar ons assortiment opklapbedden inclusief bank.

Wat kan ik het beste kiezen voor mijn werkplek?

Zoekt u een oplossing om ergens aan te kunnen werken thuis? Dan is een opklapbed een goede keuze, want deze kunnen namelijk gecombineerd worden met een tafel óf bureau. Zo kunt u overdag aan uw opklapbed werken en hetzelfde meubel gebruiken om ’s avonds om te toveren tot bed. Dat is nog eens multifuncitoneel! Kijk hiervoor eens naar ons assortiment opklapbedden met tafel of bureau.

Wilt u eens in het echt zien wat de verschillen zijn tussen een slaapbank en een opklapbed? Kom dan gezellig langs in onze showroom in Amsterdam. Onze adviseurs staan klaar om deskundig advies te geven! U kunt zich online ook alvast wat laten inspireren via onze blogs: "Slaapbank kopen, wat moet ik allemaal weten?", "Waarom een slaapbank" of "Opklapbed kopen, waar moet ik op letten?".

Misschien zijn deze slaapbanken interessant voor u?