Opklapbed kopen, waar moet ik op letten? - Easy Living
Icon Aanbod
Ruim aanbod in onze showroom
Icon Advies
Vakkundig advies
Icon Bezorging Wit X2
Gratis bezorgd & gemonteerd in heel NL excl. de Wadden
Talen

SPECIAALZAAK IN SLAAPBANKEN & BEDKASTEN

Opklapbed kopen, waar moet ik op letten?

Bent u op zoek naar een ruimtebesparende oplossing? Dan kan een opklapbed een zeer handige oplossing zijn. Overdag kunt u deze namelijk gemakkelijk inklappen en ‘s avonds maakt u er een heerlijk bed van. Alleen welk opklapbed moet u dan kopen? Er zijn veel verschillende soorten opklapbedden, waardoor wij ons kunnen voorstellen dat het voor u lastig kan zijn om te bepalen welk opklapbed voor u geschikt is. Wij verkopen al meer dan 35 jaar opklapbedden en kunnen u als specialist goed adviseren. De meest belangrijke punten bij een opklapbed kopen, hebben wij daarom voor u op een rijtje gezet.

Hoeveel ruimte heeft u?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waar het opklapbed komt te staan. U moet natuurlijk weten of uw nieuwe aanwinst wel in de ruimte gaat passen. Meet daarom altijd eerst de ruimte goed op! Denk hierbij niet alleen aan de breedte van de beschikbare muur, maar ook aan de ruimte die er is om het bed uit te klappen. Daarnaast is de plafondhoogte ook van belang. Deze wordt nog wel eens vergeten, maar is ook heel belangrijk voor het opklappen van het bed.

De afmetingen kunt u dan meenemen tijdens uw bezoek aan onze showroom. Onze adviseurs kunnen dan met u meedenken over de mogelijkheden om te zorgen dat u een opklapbed kiest die perfect bij uw beschikbare maten past.

Opklapbed Loft openklappen

Verticaal of horizontaal opklapbed, wat is het verschil?

Afhankelijk van de maten die u heeft opgemeten, kunnen wij gauw concluderen of het voor u beter is als het bed verticaal of horizontaal uitklapt. Of wellicht zijn beide opties wel voor u mogelijk?! Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een horizontaal of verticaal opklapbed?

Laten we beginnen bij de horizontale variant. Bij een horizontaal opklapbed ligt u langs de muur en is de ruimte die het opklapbed inneemt breder dan de matraslengte. Dit model is geschikt voor de langere smalle ruimtes, omdat de totale ruimte die het opklapbed nodig heeft bij het uitklappen vrij klein is.

Als tweede het verticale opklapbed. Bij deze variant ligt u met uw hoofd tegen de muur. De ruimte die het meubel inneemt, is ongeveer 15 á 20 cm breder dan de matrasmaat. U merkt al gelijk dat deze variant minder breed is dan de horizontale variant. Een verticaal opklapbed neemt echter bij het uitklappen meer ruimte in.

Vindt u het nog steeds lastig om op basis van deze informatie een keuze te maken? Dan kunt u gewoon gezellig langskomen in de showroom, want onze adviseurs denken graag met u mee! Daarnaast krijgt u gelijk een goed beeld van de mogelijkheden door onze varianten te bekijken en uit te proberen. Lees even goed wel verder, want er komen nog wat handige tips en weetjes aan (ook als u naar de showroom komt).

Een multifunctioneel opklapbed!

Een multifunctioneel opklapbed? Ja zeker, ook deze variant is mogelijk! Sommige opklapbedden kunt u namelijk combineren met een bureau of tafel en zelfs met een bank! Een opklapbed is altijd al handig, maar het is dus ook mogelijk om dit meubel twee functies in een te geven. Overdag kunt u dan bijvoorbeeld gebruik maken van de tafel om aan te werken of te eten en als u ’s avonds naar bed wilt, haalt u het bed in een handomdraai tevoorschijn. De tafel verdwijnt dan automatisch onder het bed.

Dan hebben we nu in ieder geval alle soorten gehad, maar dan komt nog de vraag, welke kleur?

Opklapbed Penelope dining rood

Mooi rood is niet lelijk

Dit wist u misschien niet, maar u hoeft bij ons niet voor een standaard kleur te kiezen, zoals zwart, grijs of wit. Als u uw opklapbed in een gezellige kleur wilt bestellen, dan is dit vaak mogelijk. Want mooi rood is niet lelijk! De meeste van onze opklapbedden zijn in diverse uitstralingen en kleuren verkrijgbaar. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat uw nieuwe opklapbed ook nog eens perfect in het interieur past!

Dan zijn we eigenlijk al bij het laatste onderdeel beland. Is een opklapbed geschikt om elke nacht op te slapen?

Een opklapbed voor elke nacht

Als u elke nacht op het opklapbed wilt slapen, is dat helemaal geen probleem! Al onze opklapbedden zijn van een hoog segment en beschikken over sterke kwaliteit. Ze zijn daarom (uiteraard in combinatie met een goed matras) zeer geschikt om iedere nacht op te slapen. Heeft u hem dan morgen ook al in huis?

Kan ik morgen al in het opklapbed slapen?

Geduld is een schone zaak. Er zijn zoveel mogelijkheden beschikbaar dat uw opklapbed altijd voor u op bestelling wordt gemaakt. U kiest uw gewenste bedmaat, de kleur, de extra opties etc. Hierdoor zal u te maken hebben met levertijd. Afhankelijk van de fabrikant kunnen wij u informeren hoe lang dit zal gaan zijn. Heeft u echt haast? Wij hebben enkele modellen op voorraad in de verkoop. Hierbij heeft u dus verder geen extra keuzes en wordt het altijd precies het model zoals er te koop is. Kijk voor deze modellen eens op onze webshop. Heeft u eenmaal een opklapbed gekozen en besteld. Zorgen wij dat hij veilig en goed gemonteerd door onze vakmensen wordt geleverd.

Uw opklapbed veilig en goed gemonteerd door onze eigen vakmensen.

De opklapbedden worden altijd gemonteerd door onze eigen vakmensen. U hoeft dus sowieso niets aan de installatie te doen! Deze service zit standaard bij ons inbegrepen als u woonachtig bent op het vaste land in Nederland. Onze eigen monteurs zorgen dat uw opklapbed veilig en goed werkend aan uw muur wordt gemonteerd. Een opklapbed kan nooit vrij in de ruimte staan. U heeft dus een stevige muur nodig waar wij het meubel aan kunnen monteren. Twijfelt u of uw muur sterk genoeg is? Overleg met ons waar uw muur van gemaakt is. Wij bespreken dan met u de mogelijkheden voor de installatie.

Eerst zien dan geloven?

Wij hebben in onze showroom ongeveer 20 verschillende opklapbedden staan. Kom eens langs om u vrijblijvend te oriënteren als u een opklapbed wilt kopen. Wij laten u graag zelf ervaren hoe gemakkelijk een opklapbed werkt.

Misschien zijn deze opklapbedden interessant voor u?