Slaapbank kopen, wat moet ik allemaal weten? - Easy Living
Icon Aanbod
Ruim aanbod in onze showroom
Icon Advies
Vakkundig advies
Icon Bezorging Wit X2
Gratis bezorgd & gemonteerd in heel NL excl. de Wadden
Talen

SPECIAALZAAK IN SLAAPBANKEN & BEDKASTEN

Slaapbank kopen, wat moet ik allemaal weten?

Heeft u een kleine ruimte die u graag optimaal wilt benutten? Of een logeerkamer met een te groot bed, waar u een ruimtebesparende oplossing voor zoekt? Dan is een slaapbank een perfecte keuze voor u. Een slaapbank kopen, is alleen niet zomaar gedaan. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten en die belangrijk zijn om te weten. Wij vertellen dit natuurlijk graag in onze showroom onder het genot van een kop koffie, maar via deze blog geven wij u ook graag alvast een voorproefje.

Meten is weten, zorg dat u weet hoe groot de slaapbank moet zijn!

Meten = weten. Het klinkt zo afgezaagd, maar het is zeker van belang! Vaak genoeg zien wij nog mensen in onze showroom die vergeten zijn thuis te meten hoe groot de plek is waar de slaapbank moet komen te staan. Om teleurstellingen te voorkomen en uw bezoek efficiënt te laten zijn, is het goed om met de juiste maatvoering van de kamer ons te bezoeken. Denk dan niet alleen aan de breedte van de plek, maar ook hoeveel ruimte er is om de slaapbank uit te klappen. Logischerwijs; als het bed uit wordt geklapt, komt het meubel nog verder de kamer in en daar moet wel genoeg plek voor zijn. Wij hebben ruim 50 verschillende slaapbanken in onze showroom staan en onze adviseurs weten voor een groot deel alle afmetingen uit hun hoofd. Het kan zomaar zijn dat die ene centimeter ervoor zorgt dat de ene slaapbank wel gaat passen en de andere niet. Wees dus voorbereid en wij helpen u graag om de slaapbank uit te zoeken die het beste in de beschikbare ruimte past.

slaapbank Rondo zit lekker

Slaapbank kopen? Hoe gaat u hem gebruiken?

Als u een slaapbank wilt gaan kopen, heeft u er vast ook een goede bestemming voor! Wij zullen tijdens uw bezoek aan de showroom vragen hoe u de slaapbank gaat gebruiken; gaat u er bijvoorbeeld zelf iedere nacht op slapen óf wordt het af en toe gebruikt voor een gast? Gaat de slaapbank wellicht in de woonkamer staan en gaat u er iedere dag zelf op zitten? Dan is het bijvoorbeeld van belang dat u er goed op zit en dat u blij wordt van de bank als u de woonkamer in komt lopen. Voor ieder soort gebruik hebben wij onze slaapbanken ingedeeld in diverse bedsystemen:

Wij hebben ook een zeer handige keuzehulp voor u ontwikkelt om u te helpen met de keuze van de juiste slaapbank. Zo kunt u gemakkelijk in een paar klikken, ontdekken wat de beste slaapbank is voor u. Ga naar onze keuzehulp en laat u adviseren. Vindt u het ook belangrijk dat de slaapbank past binnen het interieur? Wij letten met ons assortiment altijd op de laatste trends. Bent u benieuwd naar deze trends? Lees dan ook even onze blog: "slaapbank, wat zijn de trends".

Help, kan de slaapbank wel naar binnen?!

Heel leuk natuurlijk, een slaapbank kopen, maar wat wij te allen tijde willen voorkomen, is dat wij op de dag van de bezorging bij u op de stoep staan met een slaapbank die niet naar boven gaat. Het is daarom voor ons erg belangrijk om te weten waar wij de slaapbank moeten leveren. Zo zijn we er altijd zeker van dat er niets mis kan gaan! Echter hebben wij niet de kennis van uw huis, dus het is zeer belangrijk dat u hier van tevoren over nadenkt. Over het algemeen kunnen de meeste slaapbanken van ons gedemonteerd geleverd worden en daardoor vaak overal naar binnen. Echter kan een frame van een slaapbank zomaar voor problemen zorgen bij smalle trappen met een scherpe draai erin.
Heeft u zelf ervaring met het feit dat het lastig is om spullen bij u boven te krijgen of twijfelt u over de bereikbaarheid van uw woning? Neem dan van tevoren even een video op met uw mobiele telefoon waarin u de trap(pen) filmt en neem deze mee naar de showroom. Onze adviseurs kunnen dan meestal door dit te bekijken een goede inschatting maken of het gaat lukken. Heeft u een lift? Dan lukt het meestal om alles binnen te krijgen zonder problemen. Ook hierbij geldt bij twijfel even de afmetingen van de lift meenemen.
Wilt u gebruik maken van onze verhuislift, geen probleem! Tegen een kleine toeslag kunnen wij dit voor u regelen, zodat de slaapbank niet over de trap hoeft. Hiervoor is het dan weer belangrijk dat u het raam opmeet waar de slaapbank dan door heen zou moeten gaan.
Dit is uiteraard allemaal ter voorzorg. Zoals gezegd, zijn de meeste slaapbanken gedemonteerd leverbaar en hebben wij vaak geen problemen. Logischerwijs zorgen wij dat de slaapbank weer gemonteerd op de plaats van bestemming komt te staan en laten wij u achter met een goed werkende slaapbank!

Slaapbank Finesse

In welke kleur wil ik mijn slaapbank?

Natuurlijk erg belangrijk dat uw nieuwe slaapbank past in uw interieur! De meeste slaapbanken zijn verkrijgbaar in meerdere stoffen en kleuren, maar het is altijd goed om vooraf alvast na te denken wat uw wensen zijn! Welke kleur moet de slaapbank hebben en aan wat voor afwerkingen zat u te denken? Heeft u bijvoorbeeld gordijnen of een vloer waar de slaapbank bij moet passen? Neem dan een sample mee naar onze showroom. Wij kijken er niet raar van op als u met een rol behang onder uw arm onze winkel bezoekt. Uiteindelijk is het van belang dat de slaapbank een meerwaarde wordt van uw ruimte en een goed uitgekozen stof en kleur is dan belangrijk. Zo is een slaapbank kopen nog leuker!

Een slaapbank kopen, hoe lang is de levertijd?

De slaapbank die u gaat kopen, kiest u geheel uit naar uw eigen wensen. Dit betekent dat u kiest in welke bedmaat u de slaapbank wilt, in welke stof, met welke poten, met welk matras etc. Dit betekent dat over het algemeen de slaapbank op bestelling voor u gemaakt gaat worden en niet meteen geleverd kan worden. U zult dus even geduld moeten hebben. Hoeveel levertijd dit zal zijn, is verschillend per fabrikant. Uiteraard kunnen onze adviseurs u hier per bank informatie over geven.
Wacht dus niet te lang met het kopen van een slaapbank als u “haast” heeft. Kunt u niet acht weken wachten en heeft u echt iets snel nodig? Dan werken wij met sommige slaapbanken met een voorraad en verkopen wij soms ook showroommodellen. Kijk voor snel leverbare slaapbanken op onze webshop.
Vindt u het toch niet fijn om online een slaapbank te kopen, dan verwelkomen wij u graag in onze showroom. Verzamel alle bovenstaande informatie en kom gezellig langs in Amsterdam! Onze ervaren adviseurs staan altijd voor u klaar. Weet u nog niet zeker of u ook echt een slaapbank gaat kopen? Dan bent u ook welkom om vrijblijvend al onze slaapbanken te komen uitproberen.

Misschien zijn deze slaapbanken interessant voor u?