Waarom een opklapbed of bedkast? #SpaceSavingSunday deel 3

Het kan zijn dat je nog niet bekend bent met het idee van een opklapbed of bedkast. Of dat je wellicht het product wel herkent, maar nog niet zoveel weet over alle mogelijkheden. Daarom staan wij deze #SpaceSavingSunday stil bij de redenen waarom je voor een bedkast/ opklapbed zou kunnen kiezen. Daarnaast geven wij aankomende weken elke keer nieuwe uitleg om je stap voor stap uit te leggen welke mogelijkheden er allemaal zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een bedkast.

Ruimtebesparend: Een bedkast kan een mooie oplossing zijn als je op zoekt bent naar ruimtebesparing. Dit is dan ook de voornaamste reden om te kiezen voor een bedkast. Een bedkast of opklapbed is eigenlijk precies zoals het woord het zegt: een bed die je kan opklappen in een kast. Het is een ideaal product om veel ruimte te besparen en de kamer efficiënter in te richten! Bij de keuze voor een bedkast of opklapbed hoeft er in de kamer niet altijd standaard een bed te staan. U kunt het bed namelijk met gemak opklappen waardoor er meer leefruimte ontstaat!

Gebruiksgemak: Een bedkast is zeer eenvoudig te gebruiken. Met hulp van de gasveren kost het bijna geen kracht om de bedkast in of uit te klappen! Bij de meeste bedkasten kan het beddengoed mee worden opgeklapt. Sommige modellen hebben ook een oplossing voor de hoofdkussens bedacht. In de bedkasten zitten altijd bevestigingsbanden die het matras en het eventuele beddengoed op hun plaats houden bij het in- en uitklappen.

Keuze in matras: Bij de bedkasten is er veel mogelijk qua keuze in matrassen, zodat u altijd een matras heeft die past bij uw wensen. Als u echter zelf al een passend matras heeft of u wilt het matras elders kopen, dan is dit geen probleem! Het enige waar wij u op wijzen is de maximale dikte die gekozen mag worden en welke matrasvullingen het beste geschikt zijn voor uw bedkast.

Passend in elk interieur: De bedkasten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Daarnaast is er vaak ook een keuze te maken in verschillende afwerkingen en kleuren. Op deze manier is de bedkast passend te maken naar jouw woonstijl en interieur.

Uit te breiden met opbergkasten: Bij de bedkasten programma's is er een mogelijkheid om de opstelling uit te breiden met opbergkasten. Op deze manier is het mogelijk om een mooie wand te creëren met opbergruimte én een weggewerkt bed.

Te combineren met een tafel, bureau óf bank: Wil je nog meer ruimtebesparend denken en had je in de ruimte waar de bedkast zou kunnen komen ook al de wens om een tafel, bureau of bank te plaatsen? Weet dan dat er mogelijkheden zijn om de bedkast hiermee te combineren! Zo heeft je meubel 2 functies in één. De tafel, bureau of de bank staat voor de bedkast en het bed klapt er overheen! Ook hier zijn verschillende mogelijkheden in tafels, bureaus en banken te verkrijgen.

 Kortom; er zijn veel voordelen aan de bedkast. Daarnaast zijn er zeer veel mogelijkheden om de bedkast een passend onderdeel te maken in uw beschikbare ruimte! Meer weten en zelf eens zien hoe de bedkasten werken? Kom gerust eens bij ons langs!

< De hoekslaapbank #SpaceSavingSunday deel 4 Slaapbanken met Scandinavisch uiterlijk #SpaceSavingSunday deel 2 >