Opklapbedden zijn de perfecte oplossing - Easy Living
Icon Aanbod
Ruim aanbod in onze showroom
Icon Advies
Vakkundig advies
Icon Bezorging Wit X2
Gratis bezorgd & gemonteerd in heel NL excl. de Wadden
Talen

SPECIAALZAAK IN SLAAPBANKEN & BEDKASTEN

Opklapbedden, wat zijn het eigenlijk?

U ziet ze steeds vaker, opklapbedden, maar wat zijn opklapbedden eigenlijk? Er zijn twee verschillende soorten. U kunt een opklapbed opklappen tegen de muur of u kunt een opklapbed opklappen in een kast. Dan is het dus eigenlijk een bed verstopt in een kast! Bij deze laatste manier is het bed mooi weggewerkt en ziet u hem overdag helemaal niet. Ruimtebesparend en netjes dus! Optie één is ook perfect om ruimte te besparen, maar dan ziet u via de zijkant het matras nog wel in de kamer! Ruimtebesparing is dus een groot voordeel van een opklapbed, maar wat zijn nog meer voordelen van een opklapbed en wat zijn de eigenschappen van een opklapbed? We zullen u in deze blog alles uitleggen, zodat u precies weet waar u aan toe bent als u een opklapbed gaat kopen!

Opklapbedden zwaar om uit te klappen?

Veel mensen denken dat het heel erg zwaar is om een opklapbed uit te klappen! Want ja, u tilt een bed toch ook niet zomaar op?! Dit is gelukkig een fabeltje, want opklapbedden zijn totaal niet zwaar om uit te klappen. Dit komt omdat het uitklappen ondersteunt wordt door een systeem met gasveren. Deze gasveren zorgen ervoor dat het bed een klein stukje moet worden uitgetrokken en dan vervolgens langzaam uit zichzelf naar beneden komt. Vindt u dit moeilijk te geloven? Kom dan gerust eens langs in onze showroom in Amsterdam om het uit te proberen. Er staan genoeg modellen en wij laten het u graag zien!

Murphy uitgeklapt als bed

Opklapbedden: geschikt voor iedere nacht?

Een tweede fabeltje is dat opklapbedden niet geschikt zijn voor elke nacht. Wij krijgen vaak de vraag of u wel elke nacht op een opklapbed kunt slapen, maar ook dit fabeltje kunnen wij uit de lucht helpen. We kunnen met een gerust hart zeggen dat onze opklapbedden sterk genoeg zijn om iedere nacht op te slapen. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteiten van onze producten en vinden het belangrijk dat deze bedden zonder problemen iedere dag in- en uitgeklapt kunnen worden. Wij zijn er ons van bewust dat het kopen van een opklapbed een grote aanschaf is en wij vinden het daarom niet meer dan logisch dat u er ook probleemloos jarenlang plezier van moet kunnen hebben.

Kunt u lekker slapen op opklapbedden?

De belangrijkste vraag natuurlijk; kunt u goed slapen op opklapbedden?! Het antwoord is ja, zeker! Zoals hiervoor al beantwoordt, zijn onze opklapbedden geschikt om iedere nacht op te slapen, dus is het uiteraard ook belangrijk dat u er lekker op kunt slapen! Alle opklapbedden in ons assortiment beschikken altijd over een lattenbodem als ondersteuning. Vervolgens kiest u daar zelf een passend matras op. Wij hebben een mooie collectie matrassen die geschikt zijn voor gebruik in een opklapbed. Hierbij adviseren we, als specialist, u ook weer om gezellig langs te komen in de showroom, zodat u ze zelf kunt uitproberen.

Bedkast Murphy slaapt heerlijk

Wanneer zijn matrassen geschikt voor in de opklapbedden?

Niet alle matrassen zijn geschikt voor een opklapbed, dus daarom is het goed om u altijd eerst te laten adviseren. Ten eerste mag een matras namelijk niet te dik zijn. Bij een te dik matras zal het waarschijnlijk gebeuren dat de opklapbedden niet meer sluiten. Onze dikste matrassen, die wij in onze collectie hebben, zijn 22 cm dik. Echter komt de keuze vaak op een 18 cm of 16 cm dik matras uit. Als het opklapbed een vrij ondiepe kast heeft en de wens is er om het bed met dekbed en al in te klappen, dan kan het bijvoorbeeld voorkomen dat wij een matras adviseren van 16 cm dik. Wij hebben ook een keuze uit kwalitatief goede matrassen van 16 cm dik. Denk bijvoorbeeld aan een prettig koudschuimmatras.
Ten tweede zijn niet alle matrassen, qua vulling, geschikt om in een opklapbed gebruikt te worden. Niet ieder matras is er voor geschikt om rechtop te kunnen blijven staan. Sommige vullingen zakken door de zwaartekracht naar beneden. Traagschuim / Tempur / memory foam en latex matrassen zijn niet geschikt voor in opklapbedden. Deze vullingen zullen langzaam inzakken. Een koudschuim-, pocketvering-, binnenvering- of polyethermatras is wel geschikt voor in opklapbedden. De matrassen zijn in alle gewenste maten te bestellen. Onze matrassen worden voor u op maat besteld. Ook zijn de meeste matrassen voor een opklapbed te kiezen in een stevige of soepele uitvoering.
Mochten wij in onze collectie niet het geschikte matras voor u hebben, dan bent u uiteraard vrij om een matras elders te kopen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat u goed gaat slapen!

Opklapbedden die voor u geschikt zijn?

Mocht u twijfelen of een opklapbed ook voor u geschikt is, dan hopen wij u als specialist in opklapbedden van de juiste informatie te kunnen voorzien, zodat u een juiste keuze kunt maken. Wees daarvoor welkom in onze showroom. Wij hebben 20 verschillende opklapbedden in onze showroom die wij graag vrijblijvend aan u demonstreren.

Misschien zijn deze opklapbedden interessant voor u?