Waar moet ik op letten als ik een nieuwe bank koop?

Gaat u de slaapbank gebruiken als dagelijks bed of incidenteel voor gasten. In welke kamer komt de slaapbank te staan. Is de slaapbank de zitbank in de woonkamer of komt deze op een logeer-, zolder-  of werkkamer te staan. Wanneer er geregeld op het bed geslapen gaat worden, is het wel zo fijn dat u een comfortabele slaapplek tot uw beschikking heeft, zeker wanneer u niet veel ruimte in uw woning heeft.

Een slaapbank is een uitstekend alternatief voor een bed als u niet te veel ruimte wilt opofferen. Bij het kopen van een slaapbank zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden. Dit zijn punten zoals of u de slaapbank dagelijks of af en toe gaat gebruiken als bed, de maten van de bank, het materiaal en de kleur.

Dagelijks gebruik of incidenteel

Tegenwoordig is de kwaliteit van de betere slaapbanken zo goed dat er probleemloos elke nacht op geslapen kan worden. Wilt u de slaapbank voor gasten gebruiken, dan zijn er uitstekend zittende slaapbanken met een prima bed voor incidenteel gebruik. Tevens zijn er slaapbanken die zeer compact en ruimtebesparend zijn wanneer het er enkel om gaat extra ruimte in een zolder-, logeer- of werkkamer te creëren.

De maten

Voordat u overgaat tot de aanschaf van een slaapbank is het belangrijk dat u een goed beeld heeft van de ruimte die u in huis heeft. Om een goede inschatting te maken van hoeveel ruimte een bank inneemt, doet u er in de eerste plaats goed aan de ruimte die u heeft op te meten.

Bij een slaapbank is het vervolgens belangrijk om na te gaan of de uitgeklapte slaapbank wel goed in de ruimte past. Om een beter beeld te krijgen van de ruimte die de bank in beslag zal nemen kunt u de maten van de bank in uw woning nabootsen, bijvoorbeeld door de ruimte af te bakenen met kranten.

Het type bank

Woont u met kleine kinderen of heeft u huisdieren die verharen? Dan kan het handig zijn dat uw nieuwe bank makkelijk schoon te maken is. U kunt de bank laten impregneren met een  vuil- en waterafstotend middel (Protexx) of een bank met afneembare bekleding kiezen. Woont u alleen of samen met uw partner, dan bent u veel vrijer in uw keuze en hoeft u minder rekening te houden met vuil en haren.

Kleur

Kleur heeft een hele grote invloed op de sfeer in uw woning. Een felle kleur bank maakt deze een echte eyecatcher. Wanneer u kiest voor een neutrale kleur en op zoek gaat naar een crèmekleuren bank, dan is het gemakkelijker om in de toekomst veranderingen in de kamer door te voeren.

Waar vind ik een goede slaapbank?

Met een slaapbank slaat u twee vliegen in één klap. U heeft een mooie aanwinst voor uw woonkamer, maar u biedt uw gasten ook de gelegenheid om te blijven logeren, zonder dat u daar een speciaal bed voor aan hoeft te schaffen en kostbare ruimte moet opofferen.

www.slaapbanken.nl biedt een groot assortiment slaapbanken aan, die u gemakkelijk op de website kunt bekijken. Wilt u graag uw vragen met betrekking tot een slaapbank telefonisch bespreken met een specialist? Neem dan contact op door te bellen met het telefoonnummer 020-6631161. Veel plezier met het uitzoeken van een bank!

< Een kleine woning zo efficiënt mogelijk inrichten 3 Tips voor de inrichting van een kleine slaapkamer of logeerkamer >