3 Tips voor de inrichting van een kleine slaapkamer of logeerkamer

Voor veel mensen is het een grote uitdaging: een kleine slaapkamer of logeerkamer zo inrichten dat er nog voldoende ruimte overblijft om te lopen zonder te struikelen. In dit blogbericht geven we drie tips om zo’n kleine(re) kamer zo efficiënt mogelijk in te richten.

Tip 1: Hou het simpel

Lichte kleuren werken het beste in kleine ruimtes. Dit komt omdat lichte kleuren ruimtes groter laten lijken. Wit, beige of (licht) grijs doen het dan ook altijd goed voor de wanden, het dekbedovertrek, kasten en de vloer in een kleine kamer. Wilt u toch wat donkere kleuren in uw slaapkamer? Laat deze dan terug komen in accessoires, zoals kussens of kaarsen. Gebruik overigens niet te veel accessoires – hoe opgeruimder de kamer eruit ziet, hoe meer rust en ruimte deze uitstraalt!

 

Tip 2: Opbergruimte

De opbergruimte in kleinere slaapkamers en logeerkamers is vaak beperkt. Dit komt vrijwel altijd omdat de ruimte niet efficiënt genoeg wordt gebruikt.

Smalle en hoge kasten zijn een effectieve manier om de (beperkte) ruimte in een kamer ten volste te gebruiken. U zou ervoor kunnen kiezen om een kast op maat te laten maken, dan weet u zeker dat de door u beoogde ruimte volledig wordt benut.

Een andere optie is om boekenplanken aan de wand te bevestigen. Let op: ook hier geldt dat lichte kleuren het beste werken. Koop of verf de kastjes in een lichte kleur zodat de kamer lichter wordt en dus ruimer oogt.

Tip 3: Een bedbank

Het belangrijkste onderdeel van een slaapkamer is natuurlijk het bed. Niet zelden neemt het bed in slaapkamers of logeerkamers de meeste ruimte in. Hoe kunt u ruimte besparen zonder in te leveren op comfort? Met een bedbank bijvoorbeeld! Bedbanken kunnen overdag als bank worden gebruikt, en in de nacht in een handomdraai veranderd worden in een comfortabel bed. Enorm functioneel!

Op de website van Easy Living vindt u verschillende modellen bedbanken.

< Waar moet ik op letten als ik een nieuwe bank koop?